top of page

Mennäänkö koronalla hengityskoneeseen?

Onkohan kukaan kysynyt vanhuksilta tai muilta yli 70-vuotiailta, haluavatko he, että heitä suojellaan niin paljon, etteivät he edes saa tavata omaisiaan moneen kuukauteen?

Eiköhän tuo suojelu perustu siihen, että on saatu ihmiset pelkäämään vanhempia henkilöitä, joita pidetään tartunnan levittäjinä julkisissa ajoneuvoissa, kaupoissa, ja myös hoitokodeissa. Ei kai henkilökunta varo toisiaan yhtä paljon kuin mummoa, jota muka suojellaan.

Jos tämä mummo tai vaari sairastuu tavalliseen flunssaan, henkilökunta pakotetaan hoitamaan potilasta avaruuspuku päällään, ettei saisi tartuntaa. Hoito on sen mukaista!  Kuka viitsii ihan pikku syystä tulla auttamaan potilasta, riittää kun tekee pakolliset työt.

Tällä kotisivulla olen kirjoittanut paljon kuumepotilaiden hoidosta ja hoitovirheistä. Perustana on ollut Ruotsin vanhustenhoito, jota olen saanut seurata yli kolme vuosikymmentä. En tiedä, tehdäänkö samoja virheitä Suomessa.

Potilas saa tartunnan, johon hän reagoi lisäämällä palamista ja lisäämällä puolustusta. Se huomataan kuumeena, joka on jotain, minkä henkilökunta pyrkii poistamaan antamalla vaikka parasetamolia. Samalla he viivyttävät potilaan omaa puolustusta monella tunnilla. Sinä aikana virukset lisääntyvät suuresti, jolloin kuume nousee jälleen.

Taas hoitajat taistelevat sinun omaa hoitoreaktiotasi vastaan antamalla lisää parasetamolia, jolloin virukset pääsevät lisääntymään kehon puolustuksen ollessa lamassa joku tunti.

Kun kuume vihdoinkin pääsee nousemaan, niin hoitajat rupeavat kylmentämään sinua, jolloin jalkasi kylmenevät, otsa kuumenee, ja sydämen syke kiihtyy. Sinun kehosi pyrkii pitämään edes sisäelimistön ja aivot lämpiminä, jolloin lämpö sisällä nousee, ja jalat muuttuvat jääpalikoiksi.

Tässä vaiheessa saat varmaan antibiotikakuurin, mutta se ei tepsi viruksiin, joten kuumeesi nousee hoitohenkilökunnan yrityksistä huolimatta.

Sinulle alkaa tulla vaikeuksia saada ilmaa, hengitys nopeutuu.

Koska koronavirus on ollut tunnettu jo vuodesta 1930, ja on tavallinen flunssan aiheuttaja, varmaan löytyy muutama sinunkin nenästäsi.

Sinut lähetetään sairaalan koronaosastolle. Jos sinulla on onnea, saat ainoastaan lisää happea, jolloin sinulla on mahdollisuus vielä antaa oman kehosi voittaa taistelu viruksia vastaan nostamalla lämpöä, mutta on vaara, että henkilökunta pyrkii vielä tehokkaammin saamaan sinun lämpötilasi lähemmäksi 37 astetta.

Tulet entistä heikommaksi, ja sinut pannaan hengityskoneeseen. Nyt et voi edes nostaa lämpöäsi, koska palamiseen tarvitaan enemmän happea, ja sitä säädellään hengityskoneen ruuvista, etkä yllä siihen.

Ja jos saisitkin lämpösi nousemaan, sinulle voitaisiin laittaa vaikka jääpussi kainaloon.

Koska et pysty rykimään kenenkään silmille letku kurkussasi, niin pitäisi olla aika vaaratonta antaa omaistesi tulla seuraksesi, mutta sitä ei sallita!

On suuri vaara, että sinusta tulee vain yksi numero tilastoon.

Hoito on koko ajan ollut sinun vastustuskykysi nujertamista. Kuka sellaista kestää?

On siis tärkeää opetella hoitamaan kehoaan oikein, ettei tee itseään sairaammaksi kuin on pakko, vaan tukee kehon taistelua infektioita vastaan.

Lue se mitä olen kirjoittanut kuumeesta! Jos hoidat itseäsi sopusoinnussa kehosi reaktioiden kanssa, niin tuskin sinun tarvitsee olla huolissasi koronasta.

Viranomaiset ovat huomaamattaan myöntäneet, että monet varhaisimmista koronapotilaista olisivat selviytyneet, ellei heitä olisi pantu hengityskoneeseen,

Syyksi siihen, että syksyllä -20 kuoli harvempia tehohoitopotilaista, on sanottu nimittäin, että heille annettiin happea, ja asetettiin lepäämään vatsalleen, kun taas keväällä varsin monet pantiin suoraan hengityskoneeseen.

Skärmbild (15).png

Olen aikaisemmin kuumeen yhteydessä maininnut siitä, että antamalla kuumetta alentavia lääkkeitä kehon reagointia infektioon  kuumeella voidaan hillitä joku tunti. Lääkkeistä kirjoittaessani olen kertonut kehon vastareaktiosta.

Oletetaan nyt, että kehon reaktiota tartuntaan estetään kerta toisensa perästä. Se johtaa immuunipuolustuksen voimakkaampaan reaktioon.

Lopputulos monen vanhuksen kohdalla ei suinkaan ole heikko immuunireaktio, vaan immuunitoiminnan ylireaktio, nimeltä sytokiinimyrsky

bottom of page