top of page
Namnl%C3%B6_edited.jpg

Tuhannet naiset kärsivät jatkuvasta rakkoviasta. Heti kun he istuvat vaikka linja-autopysäkille, heistä tuntuu, että täytyy mennä etsimään vessaa, ja samalla tuntuu kipua alavatsassa.

He menevät lääkärin puheille, ja virtsakoe otetaan. Yleensä se ei osoita mitään bakteereja, mutta lääkäri määrää kuitenkin vuorotellen sulfaa ja penisilliiniä  viikon kuurin varmuuden vuoksi.

Tiedät kuitenkin kokemuksesta, että vaivasi uusiintuu pian kuurin loputtua.

Tohtori ei tiedä, että vaivasi johtuu kylmästä. Hän ei tajua, että kun jalkojen verisuonet supistuvat, silloin verenkierto ja veren määrä lisääntyy alavatsan alueella. Veri on nestettä, ja neste pyrkii aina alaspäin, mutta kylmiin jalkoihin pääsee vain vähän verta.

Vilkaisehan jälleen kuvaa kehon lämpövyöhykkeistä: ydin ja kuori!

Koska veren määrä lisääntyy alavatsassa, tunnet sen paineena virtsarakkoa kohden. Rakko tuntuu täydeltä, ja kun pissaat, kenties myös virtsaputki on puristunut, ja tunnet kirvelyä.

Tietysti haluat tulla terveeksi. Jos haluat päästä vaivastasi hetkessä, laita lämpötuuletin puhaltamaan lämmintä ilmaa jaloillesi, ja huomaat, että kipu katoaa viidessä minuutissa. Älä lämmitä alavatsaa!

Ota tavaksesi pitää jalkasi lämpiminä, käytä talvisaappaita pitempään keväällä ja aikaisemmin syksyllä, ja älä tyydy hameeseen ja nylonsukkiin kylmällä ilmalla.

Sinun vaivasi on nimeltään aseptinen kystiitti, eikä suinkaan mikään bakteeri-infektio.

Jos taas sinulla on paljon bakteereja kokeissa, lisää nesteen nauttimistasi, sillä bakteerit on helppo saada pysymään aisoissa juomalla muutama lasi vettä.

Vanhainkodeissa on noin 40 prosentilla potilaista niin paljon bakteereja virtsassa, että sitä pidetään virtsatulehduksena. Kuitenkaan heillä ei ole useinkaan mitään vaivaa siitä. Päinvastoin he pissaavat harvemmin kuin nuoret ihmiset.

Kenties haluat kerrata sen,  mitä on kirjoitettu verenpaineesta ja kuumeesta. Paina nappia!

bottom of page