top of page

Neuvostoliiton aikana ihmiset Venäjän puolella Karjalassa olivat varsin köyhiä, mutta heillä oli peruselintarvikkeita, koska viljelmät kolhoosilla olivat yhteisiä.

Kun tuo systeemi hajosi, toiset ottivat kaiken minkä saivat, ja toiset jäivät ilman. Yhä ovat eläkkeetkin sitä luokkaa, että ne riittävät vain viikon, sitten saa olla nälässä.

Siksi monet Venäjän Karjalassa ovat vielä köyhempiä nyt. Ei ole ollut varaa lääkkeisiin, vaikka olisikin ehkä päässyt lääkäriin. Siksi vain harvoilla on varaa astmalääkkeisiin.

Eikä niitä edes tarvita!

Oli aika yllätys, kun maidemme välinen raja aukesi vuoden 1990 paikkeilla.

Kävi ilmi, että Venäjän puolella rajaa ihmisillä oli vain murto-osa astmaa ja allergioita verrattuna suomalaisiin meidän puolella rajaa.

Kuitenkin on kyse samoista karjalaisista kummallakin puolella!

Namnlö.png

"Risken för att ha genetisk disposition för allergi är fyra gånger högre hos barn och 2,4 gånger högre för mammor i Finland än i Ryssland. Länderna har även stora skillnader vad gäller förekomsten av allergisk sjukdom (astma, allergisk rinit, atopiskt eksem). Finland har signifikant mer allergisk sjukdom än Ryssland.

Förekomsten av allergisk sjukdom var väsentligen högre hos finska barn och mammor än hos ryska. Finska barn hade mer allergi än deras mammor medan ryska barn hade mindre allergier än deras mammor.

Dessa resultat pekar på att den "allergiska epidemin" fortfarande pågår i finska delen medan den knappt har startat i ryska Karelen."

©2007-03-18 Zvi Wirschubsky
ref: http://www.nymedicin.com/news/2007/03/18/Vart-immunsystem-har-inte-adapterat-sig-till-forandringar.html

Allerginen epidemia on tuskin edes päässyt alkuun Venäjän Karjalassa, lukee tekstissä.

Toivottavasti se ei koskaan ala siellä.

Tilanne on ollut samanlainen monissa muissakin maissa rautaesiripun takana, ja esimerkiksi Albania on selvinnyt hyvin meidän päiviimme saakka. Albania on euroopan köyhimpiä maita.

Länsimaat haluavat viedä tuotteitaan idän maille, jolloin ne muuttuvat yhtä sairaiksi kuin länsimaat.

Kun olin nuori Suomessa 60-luvulla, kävin koulua, jossa oli noin 150 oppilasta. Muistan ainoastaan yhden pojan jolla oli hengitys- ja allergiaongelmia, mutta hän oli albino, syntynyt ilman väripigmenttiä.

Me söimme samaa ruokaa ruokasalissa, eikä kenelläkään ollut erikoisdiettiä.

Nyt viisikymmentä vuotta myöhemmin on aika monella ongelmia ruoan kanssa, he eivät siedä siitepölyä, eikä kissaa, tai heillä on hengitysongelmia.

Venäjän karjalassa ovat ongelmat vähentyneet uuden sukupolven keskuudessa, kun ovat köyhtyneet entisestään.

Yritetäänkö selvittää tuo ongelma!  Oikeastaan vastaus on selvä, mutta sitä ei haluta nähdä!

bottom of page